Plan Vooruit: Het Ultieme Schoolkamp in een Tipi Tent

Plan Vooruit: Het Ultieme Schoolkamp in een Tipi Tent

Het plannen van een schoolkamp is een avontuur op zich. Maar wat als je dit jaar iets totaal unieks wilt doen? Iets dat niet alleen educatief en leuk is, maar ook een blijvende herinnering achterlaat? De oplossing: organiseer je volgende schoolkamp in een tipi tent! Tipi tenten brengen een unieke sfeer met zich mee die zowel inspirerend als verbindend werkt. Hier zijn enkele tips om het ultieme schoolkamp in een tipi tent te plannen, perfect voor de lente of zomer.

Kies de Perfecte Locatie

De locatie is cruciaal voor de ervaring. Zoek naar een plek die zowel de schoonheid van de natuur benadrukt als praktisch is. Dit kan een kampeerterrein zijn, een privéterrein, of zelfs een groot open veld dicht bij school. Zorg ervoor dat de locatie toegankelijk is en geschikt voor het opzetten van meerdere tipi tenten.

Creëer een Thema

Een thema kan je schoolkamp richting geven en het voor de leerlingen extra speciaal maken. Denk aan thema’s zoals ‘Overleven in de Wildernis’, ‘Expeditie Robinson’, of ‘Terug in de Tijd’. Het thema kan helpen bij het bepalen van activiteiten, maaltijden en zelfs de decoratie van de tipi tenten.

Plan Activiteiten die Verbinden

De kracht van een schoolkamp schuilt in de activiteiten die leerlingen samenbrengen en hen uitdagen. Gebruik de unieke setting van de tipi tenten voor storytelling rond een kampvuur, nachtwandelingen, of teambuilding spellen. Zorg voor een mix van educatieve activiteiten, fysieke uitdagingen en creatieve workshops.

Zorg voor Comfort

Tipi tenten zijn verrassend veelzijdig en kunnen worden aangepast aan verschillende weersomstandigheden. Zorg voor voldoende slaapmatten, dekens, en misschien zelfs hangmatten binnenin de tipi voor een comfortabele rustplaats. Overweeg ook de inzet van mobiele toiletten en een buitenkeuken voor de culinaire behoeften.

Betrek de Leerlingen bij de Planning

Een schoolkamp wordt nog memorabeler als leerlingen betrokken zijn bij de planning. Laat ze helpen bij het kiezen van het thema, de activiteiten, en zelfs de menu’s. Dit verhoogt niet alleen hun anticipatie en enthousiasme maar geeft ze ook een gevoel van verantwoordelijkheid en eigenaarschap over de ervaring.

Leg de Herinneringen Vast

Een uniek schoolkamp verdient het om vastgelegd te worden. Overweeg een ‘kampdagboek’ waar elke leerling iets in kan schrijven of tekenen. Maak ook veel foto’s en misschien zelfs een korte video van het kamp om later met de leerlingen en hun ouders te delen.

Veiligheid Voorop

Bij elk schoolkamp is veiligheid van het grootste belang. Zorg voor voldoende begeleiding door volwassenen, eerste hulp bij ongevallen, en duidelijke regels voor de leerlingen. Het is ook belangrijk om vooraf de locatie te bezoeken en mogelijke risico’s in kaart te brengen.

Een schoolkamp in een tipi tent biedt een unieke kans om de banden te versterken, nieuwe vaardigheden te leren, en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Met de juiste planning en voorbereiding kan jouw schoolkamp een avontuur worden dat leerlingen nooit zullen vergeten. Begin vandaag nog met het plannen van jouw ultieme tipi tent schoolkamp!

 
 

Tipi basic
Groepstent 6-7 pers.

Groepstent vanaf €110,- per weekend

Tipi comfort
Groepstent 10 pers.

Groepstent vanaf €115,- per weekend

Tipi deluxe
Groepstent 10 pers.

Groepstent vanaf €120,- per weekend

Robens klondike grande
10 pers

Groepstent vanaf €125,- per weekend
nieuw 2023
Contact / reservering

!! Let op: Dit Formulier werkt niet voor iPhone
Stuur ons dan een mail naar info@kampera.nl !!